​​

Slimmer werken? Allemaal gedoe. Of toch niet?

In ons vorige blog hadden we het over Smart Industry, een wereld vol regelingen en hippe technologieën die soms wat overweldigend kan zijn. Je kunt ook zonder zo veel bombarie beginnen met slimmer werken. Maar wat is slimmer werken eigenlijk?

Jeuk

De boeken, workshops en lijstjes met tips over slim werken zijn niet aan te slepen. Timemanagement, kortere takenlijstjes, stressreductie, het komt allemaal voorbij. En dan heb ik het nog niet gehad over de hele riedel aan projectmethodologieën als IPMA, PMI, Agile, Scrum, Lean, Six Sigma, Lean Six Sigma en PRINCE2, die pretenderen jou het leven makkelijker te maken. Maar om heel eerlijk te zijn, krijg ik persoonlijk altijd een beetje jeuk van dit hoogdravend gezwets. Als engineeringbureau dat ook aan consultancy doet – of als consultancybureau met jarenlange engineeringervaring, het is maar net hoe je het bekijkt – houden wij ervan om met onze poten in de technische klei te staan en om heel pragmatisch naar de wereld te kijken.

Opus in Dubai

Engineers zijn op deze wereld om zich bezig te houden met creatief ontwerpwerk. Maar zoals elke job, kent ook het werk van engineers repeterende, vaste handelingen. Als we nou eens beginnen met die weg te automatiseren, dan ben je al een stuk slimmer bezig. Zo is Kersten Europe gespecialiseerd in buigtechnologie. Op vier productielocaties wereldwijd worden platen en profielen in staal, RVS en aluminium gebogen en mechanisch bewerkt. Een aantal jaar geleden werkte Kersten Europe aan OPUS, een iconisch bouwwerk in de metropool Dubai, een gigantisch project. Daar kwamen veel repeterende handelingen bij kijken. Wij mochten ons steentje bijdragen door een handige tool te ontwikkelen waarmee we veel van die zich herhalende handelingen hebben geautomatiseerd. Op dit moment hebben we net weer een project met Kersten Europe afgerond waarbij we de kracht konden laten zien van gecombineerd werken. Door wederom veel repeterende handeling te automatiseren konden de engineers van zowel Kersten Europe als Vroba Engineering de strakke planning halen. Immers: elke klik die je weg kunt automatiseren zorgt voor tijdsbesparing en voor blijere engineers. En dat kan ook zonder heel veel energie te steken in het maken en onderhouden van prachtige PRINCE2-logboeken in elke fase van het proces.

Daag ons uit!

Wil je ook weten hoe je met een paar eenvoudige stappen slimmer kunt werken, daag ons dan eens uit. Wedden dat we met onze praktische aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in dit blog.

Ander nieuws