​​

Is bij jou de API al uit de mouw?


Veel engineers denken dat alleen hun softwareleverancier mag sleutelen aan de software. De angst leeft dat anders de garantie op hun licentie vervalt. Lang leve de API’s! Dankzij een klein stukje code kun je naar hartenlust van alles tegen je softwarepakket aan laten programmeren.

Vies woord

Wij horen met grote regelmaat dat engineeringbureaus heel terughoudend zijn in het laten sleutelen aan hun software. Maatwerk lijkt wel een vies woord, want dan vervalt misschien wel de garantie! Geloof me, dat is niet meer aan de orde vandaag de dag. Elk zichzelf respecterende softwareleverancier levert tegenwoordig ook een API. API staat voor application programming interface, en het is een verzameling definities op basis waarvan een computerprogramma kan communiceren met een ander programma of onderdeel, zo lezen we op Wikipedia.

Het ‘echte’ werk gaat voor

Zo’n API-koppeling is niet voor niets bedacht. De meeste softwareleveranciers geven zelfs trainingen, zodat iedereen met enig technisch inzicht kan leren hoe je standaard ontwerpprocessen kunt aanpassen. Maar of je daar je engineers mee lastig wil vallen, is natuurlijk maar de vraag. Want wil je echt winst boeken met die nieuwverworven expertise, moet je er dagelijks mee aan de slag. En we weten allemaal hoe dat gaat. Op een vrijdagmiddag begin je enthousiast met programmeren, om vervolgens te ontdekken dat er toch nog een klus is die voorgaat, er is immers een deadline die gehaald moet worden. Voor je het weet, ben je een paar maanden verder voor je je programmeerskills weer op kunt pakken. En dan blijkt al snel dat je niet meer weet hoe het zat.

Doen waar je goed in bent

Dan kun je het programmeerwerk toch echt beter uitbesteden aan een partij die daar handigheid in heeft, en die handigheid ook onderhoudt. En als je dan ook nog eens kiest voor een partij die weet waar een engineer in de praktijk mee te maken krijgt, heb je het beste van twee werelden. Of het nu gaat om Autodesk InventorHiCAD of Tekla, wij programmeren overal tegenaan. Zo kunnen jouw engineers zich focussen op waar ze echt goed in zijn.

Daag ons uit!

Als je op de juiste manier in maatwerk investeert kost het je niets, maar levert het je zelfs geld op. Daag ons gerust uit. Wedden dat we met onze praktische aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in dit blog.

Ander nieuws