​​

‘In no time wordt de hele ruimte gevuld met het juiste profiel’

Vlonder Plaatwerk levert klantspecifieke producten in staal, RVS en aluminium. In dit blog vertelt Leon Gijsbers, eigenaar en algemeen directeur van Vlonder Plaatwerk, hoe een relatief eenvoudige configurator helpt om sneller te kunnen produceren.

Overal hoekjes

Enige tijd geleden kregen wij een verzoek van een klant, een producent in de voedselindustrie, voor de productie van vijf kilometer rvs-plinten. Een serieuze lengte, de hele fabriek moest ermee worden voorzien. Die plinten waar ze om vroegen, moesten allerlei situaties ondervangen, binnen-, buitenhoeken en kolommen. Een redelijk complexe en tijdrovende klus dus, zeker als je nagaat dat je in de voedselindustrie te maken hebt met allerlei voorschriften op het gebied van hygiëne.

Sneller aan het produceren

Het team van Vroba heeft voor ons een modulaire configurator gemaakt. De basis van deze configurator zijn een aantal parametrische HiCAD-modellen van de RVS-plinten, deze modellen bewaren we in een bibliotheek. Vervolgens hoeven we in HiCAD alleen de contouren van de ruimte te tekenen. Doordat de hoeken en kolommen automatisch worden herkend door de tool, kunnen we in no time - op basis van enkele parameters - 3D-modellen genereren. Natuurlijk zijn er altijd een paar situaties waarin je handmatig iets moet aanpassen, maar op deze manier kunnen we natuurlijk veel sneller gaan produceren dan wanneer je alles met de hand moet modeleren.

Herbruikbare configurator

Deze configurator is dermate modulair opgezet dat we, als we weer een enigszins vergelijkbaar project hebben, onze HiCAD-bibliotheek kunnen aanvullen met nieuwe parametrische HiCAD-modellen en meteen aan de slag kunnen. Met een relatief kleine investering voor het vervaardigen van een aantal parametrische modellen kunnen we dezelfde configurator gebruiken. Met enige ondersteuning van Vroba kunnen we zelfs deze modellen in eigen beheer opzetten en toevoegen aan onze bibliotheek. Zo kunnen we met een redelijk eenvoudige tool enorm veel repeterend werk elimineren en onze planning halen.

Daag ons uit!

Wil je ook weten hoe je met een paar eenvoudige stappen slimmer kunt werken, daag ons dan eens uit. Wedden dat we met onze praktische aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in dit blog.

Ander nieuws