​​

Een goed probleem is het begin van de oplossing!

Wij horen regelmatig dat engineers moeite hebben de gestelde deadline te halen. Het tekenprogramma is niet vooruit te branden, is dan vaak het argument. Maar is dat wel het werkelijke probleem? Pas als je weet wat echt het probleem is, kun je op zoek naar een oplossing.

Het werkt voor geen meter

Als engineer heb je veelal met strakke deadlines te maken. En dat terwijl het hele proces van calculatie naar de complete technische uitwerking en het creëren van de bijbehorende tekeningen, stuklijsten en bestellingen nogal wat vraagt van je engineers. Die engineers hoor ik dan ook regelmatig verzuchten: ‘Dat tekenprogramma werkt voor geen meter!’, ‘Die software is niet vooruit te branden!’ De tekensoftware krijgt dan de schuld.

Verdiende strepen

Elk engineeringsbureau heeft met dezelfde soort software te maken, soms is het Autodesk Inventor, soms is het HiCAD, soms is het Tekla, maar het zijn allemaal pakketten die hun strepen wel hebben verdiend. Het is natuurlijk een heerlijke stok om mee te slaan, maar de vraag is of het probleem echt daar ligt of dat het gewoon een makkelijke stok is om mee te slaan. Als wij worden ingeschakeld, gaan we dan ook graag eerst eens in gesprek, met je engineers, met de mensen in productie, met de inkoopmanager et cetera. Op die manier ontdekken we vaak wat werkelijk het probleem is, en pas als je dat weet, kun je op zoek naar een passende oplossing.

Duizend keer 50 seconden winst

Als we bekijken hoe verschillende processen verlopen, over de diverse afdelingen heen, zien we vaak dat er heel wat valt te optimaliseren. En als je een simpele handeling die steeds weer terugkomt automatiseert, kun je heel wat verbeteren. Of je duizend keer een minuut bezig bent met iets of duizend keer tien seconden, dat scheelt al snel zo’n dikke 800 minuten, om maar eens iets te noemen. Dus voor je begint met klagen over het tekenprogramma, kijk eens naar wat je dubbel doet. Misschien kun je een stuk slimmer werken als je met een maatwerkoplossing aan de slag gaat.

Daag ons uit!

Wil je ook weten hoe je met een paar eenvoudige stappen slimmer kunt werken, zonder dat je zelf met softwareontwikkeling aan de slag moet? Daag ons dan eens uit. Wedden dat we met onze praktische aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in dit blog.

Ander nieuws