​​

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Een goed probleem is het begin van de oplossing!

Geplaatst op: 11 10 2021

Wij horen regelmatig dat engineers moeite hebben de gestelde deadline te halen. Het tekenprogramma is niet vooruit te branden, is dan vaak het argument. Maar is dat wel het werkelijke probleem? Pas als je weet wat echt het probleem is, kun je op zoek naar een oplossing.


Lees meer

Je gaat toch ook niet zelf stuken?

Geplaatst op: 27 09 2021

Vandaag de dag kan iedereen die een beetje digivaardig is, zelf stukken software ontwikkelen. De vraag is of je daar je tijd en energie in moet steken. Je gaat toch ook niet je eigen badkamer stuken?


Lees meer

Behoud het oude, omarm het nieuwe

Geplaatst op: 13 09 2021

De wereld verandert razendsnel. Als ik collega-ondernemers spreek, merk ik dat al die technologische ontwikkelingen sommigen best wat angst aanjagen. Maar je kunt digitalisering ook omarmen zonder direct afscheid te nemen van al het goede dat er al is. Mijn advies? Laat je niet afschrikken. Digitalisering kan ook stap voor stap.


Lees meer

Slim werken, waar begin je?

Geplaatst op: 30 08 2021

We schreven al eerder blogs over slim werken en Smart Industry. Daarin vertelden we wat slim werken is. Leuk dat je dat weet, maar waar begin je eigenlijk?


Lees meer

Gratis maatwerksoftware!

Geplaatst op: 16 08 2021

We schreven al eerder over de vooroordelen die er bestaan over maatwerksoftware. Zo zou het moeilijk te updaten zijn, alleen een optie voor grote corporates, het zou je afhankelijk maken van je leverancier en – het vooroordeel dat altijd bovenaan prijkt – het zou duur zijn. Natuurlijk is maatwerksoftware niet gratis, maar als je op de juiste manier investeert in maatwerksoftware kost het je niets, maar levert het je juist geld op. Hoe werkt dat?


Lees meer

Investeren in je mensen? Maar wat als ze weggaan?!

Geplaatst op: 02 08 2021

Goede mensen zijn goud waard. Daar moet je in investeren. Als ik dat tegen mensen zeg, hoor ik vaak: ‘Investeren in m’n mensen? Wat als ze weggaan?!’ Tsja, dat is een risico, maar wat als ze blijven?


Lees meer

Slimmer werken? Allemaal gedoe. Of toch niet?

Geplaatst op: 21 07 2021

In ons vorige blog hadden we het over Smart Industry, een wereld vol regelingen en hippe technologieën die soms wat overweldigend kan zijn. Je kunt ook zonder zo veel bombarie beginnen met slimmer werken. Maar wat is slimmer werken eigenlijk?


Lees meer

Smart Industry? Waarom begin je niet eerst bij de basis?

Geplaatst op: 30 06 2021

Als je googelt op Smart Industry krijg je ruim twee miljard resultaten. Daaruit kunnen we concluderen dat het hot is. Maar wat is het? En wat moet je ermee? Of moet je eerst eens terug naar het basis?

 


Lees meer

Wedden dat jouw organisatie luchtiger is dan je denkt?

Geplaatst op: 14 06 2021

Ooit stonden tekenkamers vol met tekentafels, inmiddels zijn deze vervangen door CAD-systemen. Hoe geavanceerder de tekenprogramma’s worden, hoe meer engineeringtijd er vaak nodig blijkt te zijn. Nog meer engineers aanvoeren is niet alleen een fikse uitdaging, het is ook niet nodig. Ik durf te wedden dat er meer lucht in je organisatie zit dan je vermoedt.


Lees meer

‘Er kwam een oplossing uit die veel verder ging dan wat ik zelf had bedacht’

Geplaatst op: 25 05 2021

KG Systems is actief in de tuinbouwsector en is sterk in het maken van kweektafels, kweektafelsystemen en innovatieve, interne transportsystemen. Directeur Bernardo Greeve zag ruimte voor verbetering, en wilde het bedrijfsproces verder automatiseren. Maar waar begin je? Via een stagiair werd Bernardo op het spoor gebracht van Vroba Engineering & Consultancy. Ondanks dat het traject in het begin niet helemaal vlekkeloos verliep, is Bernardo inmiddels dik tevreden. Met de samenwerking én met de oplossing.


Lees meer