Vlonder Plaatwerk levert klantspecifieke producten in staal, RVS en aluminium. In dit blog vertelt Leon Gijsbers, eigenaar en algemeen directeur van Vlonder Plaatwerk, hoe een relatief eenvoudige configurator helpt om sneller te kunnen produceren.
Kersten Europe is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in het buigen en bewerken van staal en aluminium. Kortom: alles wat recht is, maken zij krom. Dat doen ze vaak en veelvuldig, dus elke klik winst is er één.
Eric Compen begon zijn carrière als softwareontwikkelaar. Daar leerde hij de theoretische kant van het vak. Als engineer bij Vroba ontdekte hij pas echt wat slim werken is. In dit blog vertelt hij hoe hij en zijn collega’s organisaties op een laagdrempelige manier verder helpen.
In de staalbusiness moeten er heel wat gaten worden gemaakt. Die gaten moeten wel op precies de juiste plek zitten. Een kwestie van een paar minuten, maar hoe makkelijk zou het zijn als een engineer met een paar muisklikken de gewenste uniforme pen- en gatverbindingen eenvoudig kan aanbrengen in het 3D CAD-model? Jep, heel gemakkelijk!
Als engineer word ik blij van… je raadt het al: engineering. Onze klanten helpen met oplossingen waardoor ze, dag in, dag uit, efficiënter en prettiger kunnen werken, daar spring ik mijn bed voor uit. Maar als ondernemer heb je ook te maken met dingen waar je minder goed in bent. Die laat ik dan ook graag aan een ander over.
Veel engineers denken dat alleen hun softwareleverancier mag sleutelen aan de software. De angst leeft dat anders de garantie op hun licentie vervalt. Lang leve de API’s! Dankzij een klein stukje code kun je naar hartenlust van alles tegen je softwarepakket aan laten programmeren.
Wij horen regelmatig dat engineers moeite hebben de gestelde deadline te halen. Het tekenprogramma is niet vooruit te branden, is dan vaak het argument. Maar is dat wel het werkelijke probleem? Pas als je weet wat echt het probleem is, kun je op zoek naar een oplossing.
Vandaag de dag kan iedereen die een beetje digivaardig is, zelf stukken software ontwikkelen. De vraag is of je daar je tijd en energie in moet steken. Je gaat toch ook niet je eigen badkamer stuken?
De wereld verandert razendsnel. Als ik collega-ondernemers spreek, merk ik dat al die technologische ontwikkelingen sommigen best wat angst aanjagen. Maar je kunt digitalisering ook omarmen zonder direct afscheid te nemen van al het goede dat er al is. Mijn advies? Laat je niet afschrikken. Digitalisering kan ook stap voor stap.
We schreven al eerder blogs over slim werken en Smart Industry. Daarin vertelden we wat slim werken is. Leuk dat je dat weet, maar waar begin je eigenlijk?