​​

Zie jij er nog gat in?

In de staalbusiness moeten er heel wat gaten worden gemaakt. Die gaten moeten wel op precies de juiste plek zitten. Een kwestie van een paar minuten, maar hoe makkelijk zou het zijn als een engineer met een paar muisklikken de gewenste uniforme pen- en gatverbindingen eenvoudig kan aanbrengen in het 3D CAD-model? Jep, heel gemakkelijk!

Gaten, gaten, gaten

De staalbusiness, en zeker de hekken- en trappenwereld, hangt aan elkaar van gaten. Want om al die kokers en buizen tegen roest te beschermen, moeten ze thermisch worden verzinkt. Dat onderdompelen in een zinkbad van honderden graden gaat alleen goed als er gaten in je constructie zitten en de lucht weg kan.

Geen hogere wiskunde

Dat modelleren van die gaten is geen hogere wiskunde. Waar twee kokers elkaar raken, moeten gaatjes worden gemaakt volgens bepaalde afspraken, zo simpel is het. Maar hoe simpel ook, het kost wel tijd om uit te rekenen waar die gaten precies moeten komen. Dat hebben we bij Vroba Engineering zelf ook ervaren. Om onszelf het leven simpeler te maken hebben we daar een tool voor gemaakt. Daarmee hoef je alleen het profiel aan te klikken, de benodigde afmetingen van de profielen automatisch uitgelezen, zo bepaalt de tool zelf wat de binnenmaat is en waar de gaatjes – bijvoorbeeld diagonaal ten opzichte van elkaar – komen te zitten.

Van minuten naar seconden

Zo hebben we een handeling van een paar minuten teruggebracht naar een paar seconden. Ik val in herhaling, ik weet het, maar als je iets wat je tachtig keer per dag doet, reduceert van vijf minuten naar een paar seconden, kun je zelf wel bedenken wat dat aan het eind van de rit betekent.

Smart connection

Lasergericht ontwerpen wordt steeds vaker toegepast in de maakindustrie. Het is ideaal om doorlooptijden te verkorten en kosten te verlagen, zeker als de productieaantallen te laag zijn om gebruik te maken van kostbare lasmallen en lasrobots. Maar als je tekenaar steeds weer handmatig de verbindingen moet modelleren, ben je alsnog veel kostbare tijd kwijt. Zonde, vonden wij. Daarom hebben wij de tool die wij voor onszelf hebben gemaakt, op de markt gebracht. De voordelen? Kostenbesparing - minder aftekenen resulteert in kortere doorlooptijden en voorkomt faalkosten – en een constante kwaliteit.

Daag ons uit!

Wil je ook weten hoe je met een paar eenvoudige stappen slimmer kunt werken, zonder dat je zelf met softwareontwikkeling aan de slag moet? Daag ons dan eens uit. Wedden dat we met onze praktische aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in dit blog.

Ander nieuws