​​

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

‘In no time wordt de hele ruimte gevuld met het juiste profiel’

Geplaatst op: 23 02 2022

Vlonder Plaatwerk levert klantspecifieke producten in staal, RVS en aluminium. In dit blog vertelt Leon Gijsbers, eigenaar en algemeen directeur van Vlonder Plaatwerk, hoe een relatief eenvoudige configurator helpt om sneller te kunnen produceren.


Lees meer

‘Door deelprocessen te automatiseren halen we wel de doorlooptijd’

Geplaatst op: 14 02 2022

Kersten Europe is een internationaal bedrijf gespecialiseerd in het buigen en bewerken van staal en aluminium. Kortom: alles wat recht is, maken zij krom. Dat doen ze vaak en veelvuldig, dus elke klik winst is er één.


Lees meer

‘In de praktijk merk je pas dat vijf klikken extra heel vervelend kunnen zijn’

Geplaatst op: 31 01 2022

Eric Compen begon zijn carrière als softwareontwikkelaar. Daar leerde hij de theoretische kant van het vak. Als engineer bij Vroba ontdekte hij pas echt wat slim werken is. In dit blog vertelt hij hoe hij en zijn collega’s organisaties op een laagdrempelige manier verder helpen.


Lees meer

Zie jij er nog gat in?

Geplaatst op: 19 01 2022

In de staalbusiness moeten er heel wat gaten worden gemaakt. Die gaten moeten wel op precies de juiste plek zitten. Een kwestie van een paar minuten, maar hoe makkelijk zou het zijn als een engineer met een paar muisklikken de gewenste uniforme pen- en gatverbindingen eenvoudig kan aanbrengen in het 3D CAD-model? Jep, heel gemakkelijk!


Lees meer

Schoenmaker, blijf bij je leest

Geplaatst op: 13 12 2021

Als engineer word ik blij van… je raadt het al: engineering. Onze klanten helpen met oplossingen waardoor ze, dag in, dag uit, efficiënter en prettiger kunnen werken, daar spring ik mijn bed voor uit. Maar als ondernemer heb je ook te maken met dingen waar je minder goed in bent. Die laat ik dan ook graag aan een ander over.


Lees meer

Is bij jou de API al uit de mouw?

Geplaatst op: 25 10 2021

Veel engineers denken dat alleen hun softwareleverancier mag sleutelen aan de software. De angst leeft dat anders de garantie op hun licentie vervalt. Lang leve de API’s! Dankzij een klein stukje code kun je naar hartenlust van alles tegen je softwarepakket aan laten programmeren.


Lees meer

Een goed probleem is het begin van de oplossing!

Geplaatst op: 11 10 2021

Wij horen regelmatig dat engineers moeite hebben de gestelde deadline te halen. Het tekenprogramma is niet vooruit te branden, is dan vaak het argument. Maar is dat wel het werkelijke probleem? Pas als je weet wat echt het probleem is, kun je op zoek naar een oplossing.


Lees meer

Je gaat toch ook niet zelf stuken?

Geplaatst op: 27 09 2021

Vandaag de dag kan iedereen die een beetje digivaardig is, zelf stukken software ontwikkelen. De vraag is of je daar je tijd en energie in moet steken. Je gaat toch ook niet je eigen badkamer stuken?


Lees meer

Behoud het oude, omarm het nieuwe

Geplaatst op: 13 09 2021

De wereld verandert razendsnel. Als ik collega-ondernemers spreek, merk ik dat al die technologische ontwikkelingen sommigen best wat angst aanjagen. Maar je kunt digitalisering ook omarmen zonder direct afscheid te nemen van al het goede dat er al is. Mijn advies? Laat je niet afschrikken. Digitalisering kan ook stap voor stap.


Lees meer

Slim werken, waar begin je?

Geplaatst op: 30 08 2021

We schreven al eerder blogs over slim werken en Smart Industry. Daarin vertelden we wat slim werken is. Leuk dat je dat weet, maar waar begin je eigenlijk?


Lees meer