​​

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Smart Industry? Waarom begin je niet eerst bij de basis?

Geplaatst op: 30 06 2021

Als je googelt op Smart Industry krijg je ruim twee miljard resultaten. Daaruit kunnen we concluderen dat het hot is. Maar wat is het? En wat moet je ermee? Of moet je eerst eens terug naar het basis?

 


Lees meer

Wedden dat jouw organisatie luchtiger is dan je denkt?

Geplaatst op: 14 06 2021

Ooit stonden tekenkamers vol met tekentafels, inmiddels zijn deze vervangen door CAD-systemen. Hoe geavanceerder de tekenprogramma’s worden, hoe meer engineeringtijd er vaak nodig blijkt te zijn. Nog meer engineers aanvoeren is niet alleen een fikse uitdaging, het is ook niet nodig. Ik durf te wedden dat er meer lucht in je organisatie zit dan je vermoedt.


Lees meer

‘Er kwam een oplossing uit die veel verder ging dan wat ik zelf had bedacht’

Geplaatst op: 25 05 2021

KG Systems is actief in de tuinbouwsector en is sterk in het maken van kweektafels, kweektafelsystemen en innovatieve, interne transportsystemen. Directeur Bernardo Greeve zag ruimte voor verbetering, en wilde het bedrijfsproces verder automatiseren. Maar waar begin je? Via een stagiair werd Bernardo op het spoor gebracht van Vroba Engineering & Consultancy. Ondanks dat het traject in het begin niet helemaal vlekkeloos verliep, is Bernardo inmiddels dik tevreden. Met de samenwerking én met de oplossing.


Lees meer

Wij kunnen helemaal niets!

Geplaatst op: 10 05 2021

Ik hoor het zo vaak: ‘Frank, ik zie helemaal niet op jullie website wat jullie maken.’ Klopt, dat staat er ook niet. Wij maken namelijk spraakmakende oplossingen, en hoe die eruitzien, dat ligt helemaal aan jou.


Lees meer

‘In gesprek met Vroba Consultancy worden de verbeterpunten snel inzichtelijk’

Geplaatst op: 28 04 2021

Bij Vroba geloven we in meedenken met onze klanten, grenzen verleggen en komen tot spraakmakende oplossingen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hektracon Steel Solutions is een veelzijdige specialist op het gebied van stalen hek- en trapconstructies, klein constructiewerk en specials op maat. Van ontwerp tot oplevering, alles gaat in eigen beheer. In zo’n traject valt altijd iets te optimaliseren, volgens eigenaar Martijn Kouwenberg. Het team van Vroba wist daaraan bij te dragen met twee mooie maatwerkoplossingen. Martijn aan het woord.


Lees meer

4 Vooroordelen over maatwerksoftware (en waarom het vooroordelen zijn)

Geplaatst op: 12 04 2021

Met standaardsoftware krijg je – de naam zegt het al – standaardoplossingen. Daar is in veel gevallen niets mis mee. Maar als het om je bedrijfsprocessen gaat, past een stuk maatwerk toch vaak net even beter. Daarmee kun je tijd besparen, de foutkans terugbrengen of simpelweg het werk van je engineers net even leuker maken. Over maatwerk bestaan nogal wat vooroordelen. In dit blog maken we daar korte metten mee.


Lees meer

Ook last van vierkante wielen?

Geplaatst op: 29 03 2021

Als ik zeg dat kleine dingen een grote impact kunnen hebben, zeg ik waarschijnlijk niets nieuws. Maar toch zie ik bij veel bedrijven dat medewerkers met man en macht staan te trekken aan een kar met vierkante wielen, terwijl dat ronde wiel binnen handbereik is. Maar in de waan van de dag hebben ze geen tijd om dat ronde wiel te monteren. Herkenbaar, maar wel zonde, het kan je zo veel winst opleveren.


Lees meer

De weg naar de toekomst: rechte lijn of hinkstapsprong

Geplaatst op: 15 03 2021

Ik schreef het al in mijn vorige blog. Bij Vroba geloven we in meedenken met onze klanten, grenzen verleggen en komen tot spraakmakende oplossingen. Maar hoe doen we dat eigenlijk? Heel pragmatisch en onderzoekend.


Lees meer

‘Grenzen verleggen en komen tot spraakmakende oplossingen, daar geloof ik in’

Geplaatst op: 02 03 2021

Van een paar dingen in mijn leven word ik heel blij. Van Linda natuurlijk, mijn vrouw. Van mijn prachtige MG cabriolet en van mijn bedrijf, Vroba Engineering en Consultancy. Voor die eerste twee viel ik als een blok. Naar die laatste moest ik iets langer zoeken, maar toen het op mijn pad kwam, was het zo klaar als een klontje: mijn eigen engineeringbedrijf, met alle ruimte en vrijheid om op mijn eigen manier ambitieuze organisaties verder te helpen. Complexe problemen oplossen met slimme oplossingen, klein of groot, daar hou ik van. Maar dat was niet altijd zo duidelijk.


Lees meer

Vroba Engineering en Consultancy, alle kennis onder één dak

Geplaatst op: 28 01 2021

Het is prachtig om samen met klanten engineeringwerk uit te mogen voeren, van definitief ontwerp tot aan de complete productiesets van complexe constructies. De specialisten van Vroba Engineering maken detailberekeningen, geven projectondersteuning en doen heel veel meer. Met name op het gebied van automatisering rondom CAD-systemen helpen we vanuit Vroba Consultancy onze klanten verder vooruit.


Lees meer