​​

Lees hier onze laatste nieuwsberichten

Gratis maatwerksoftware!

Geplaatst op: 16 08 2021

We schreven al eerder over de vooroordelen die er bestaan over maatwerksoftware. Zo zou het moeilijk te updaten zijn, alleen een optie voor grote corporates, het zou je afhankelijk maken van je leverancier en – het vooroordeel dat altijd bovenaan prijkt – het zou duur zijn. Natuurlijk is maatwerksoftware niet gratis, maar als je op de juiste manier investeert in maatwerksoftware kost het je niets, maar levert het je juist geld op. Hoe werkt dat?


Lees meer

Investeren in je mensen? Maar wat als ze weggaan?!

Geplaatst op: 02 08 2021

Goede mensen zijn goud waard. Daar moet je in investeren. Als ik dat tegen mensen zeg, hoor ik vaak: ‘Investeren in m’n mensen? Wat als ze weggaan?!’ Tsja, dat is een risico, maar wat als ze blijven?


Lees meer

Slimmer werken? Allemaal gedoe. Of toch niet?

Geplaatst op: 21 07 2021

In ons vorige blog hadden we het over Smart Industry, een wereld vol regelingen en hippe technologieën die soms wat overweldigend kan zijn. Je kunt ook zonder zo veel bombarie beginnen met slimmer werken. Maar wat is slimmer werken eigenlijk?


Lees meer

Smart Industry? Waarom begin je niet eerst bij de basis?

Geplaatst op: 30 06 2021

Als je googelt op Smart Industry krijg je ruim twee miljard resultaten. Daaruit kunnen we concluderen dat het hot is. Maar wat is het? En wat moet je ermee? Of moet je eerst eens terug naar het basis?

 


Lees meer

Wedden dat jouw organisatie luchtiger is dan je denkt?

Geplaatst op: 14 06 2021

Ooit stonden tekenkamers vol met tekentafels, inmiddels zijn deze vervangen door CAD-systemen. Hoe geavanceerder de tekenprogramma’s worden, hoe meer engineeringtijd er vaak nodig blijkt te zijn. Nog meer engineers aanvoeren is niet alleen een fikse uitdaging, het is ook niet nodig. Ik durf te wedden dat er meer lucht in je organisatie zit dan je vermoedt.


Lees meer

‘Er kwam een oplossing uit die veel verder ging dan wat ik zelf had bedacht’

Geplaatst op: 25 05 2021

KG Systems is actief in de tuinbouwsector en is sterk in het maken van kweektafels, kweektafelsystemen en innovatieve, interne transportsystemen. Directeur Bernardo Greeve zag ruimte voor verbetering, en wilde het bedrijfsproces verder automatiseren. Maar waar begin je? Via een stagiair werd Bernardo op het spoor gebracht van Vroba Engineering & Consultancy. Ondanks dat het traject in het begin niet helemaal vlekkeloos verliep, is Bernardo inmiddels dik tevreden. Met de samenwerking én met de oplossing.


Lees meer

Wij kunnen helemaal niets!

Geplaatst op: 10 05 2021

Ik hoor het zo vaak: ‘Frank, ik zie helemaal niet op jullie website wat jullie maken.’ Klopt, dat staat er ook niet. Wij maken namelijk spraakmakende oplossingen, en hoe die eruitzien, dat ligt helemaal aan jou.


Lees meer

‘In gesprek met Vroba Consultancy worden de verbeterpunten snel inzichtelijk’

Geplaatst op: 28 04 2021

Bij Vroba geloven we in meedenken met onze klanten, grenzen verleggen en komen tot spraakmakende oplossingen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hektracon Steel Solutions is een veelzijdige specialist op het gebied van stalen hek- en trapconstructies, klein constructiewerk en specials op maat. Van ontwerp tot oplevering, alles gaat in eigen beheer. In zo’n traject valt altijd iets te optimaliseren, volgens eigenaar Martijn Kouwenberg. Het team van Vroba wist daaraan bij te dragen met twee mooie maatwerkoplossingen. Martijn aan het woord.


Lees meer

4 Vooroordelen over maatwerksoftware (en waarom het vooroordelen zijn)

Geplaatst op: 12 04 2021

Met standaardsoftware krijg je – de naam zegt het al – standaardoplossingen. Daar is in veel gevallen niets mis mee. Maar als het om je bedrijfsprocessen gaat, past een stuk maatwerk toch vaak net even beter. Daarmee kun je tijd besparen, de foutkans terugbrengen of simpelweg het werk van je engineers net even leuker maken. Over maatwerk bestaan nogal wat vooroordelen. In dit blog maken we daar korte metten mee.


Lees meer

Ook last van vierkante wielen?

Geplaatst op: 29 03 2021

Als ik zeg dat kleine dingen een grote impact kunnen hebben, zeg ik waarschijnlijk niets nieuws. Maar toch zie ik bij veel bedrijven dat medewerkers met man en macht staan te trekken aan een kar met vierkante wielen, terwijl dat ronde wiel binnen handbereik is. Maar in de waan van de dag hebben ze geen tijd om dat ronde wiel te monteren. Herkenbaar, maar wel zonde, het kan je zo veel winst opleveren.


Lees meer