​​

‘In gesprek met Vroba Consultancy worden de verbeterpunten snel inzichtelijk’

Bij Vroba geloven we in meedenken met onze klanten, grenzen verleggen en komen tot spraakmakende oplossingen. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Hektracon Steel Solutions is een veelzijdige specialist op het gebied van stalen hek- en trapconstructies, klein constructiewerk en specials op maat. Van ontwerp tot oplevering, alles gaat in eigen beheer. In zo’n traject valt altijd iets te optimaliseren, volgens eigenaar Martijn Kouwenberg. Het team van Vroba wist daaraan bij te dragen met twee mooie maatwerkoplossingen. Martijn aan het woord.

Standaard tools

In 2005 richtte ik als eenpitter Hektracon op. Inmiddels heb ik een mooi en enthousiast team van twintig medewerkers om me heen weten te verzamelen. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van stalen spiltrappen en balustrades. Deze vaak complexe maatwerkproducten ontwerpen we met HiCAD van ISD Group. Via ISD Group kwamen we, al een aantal jaar geleden, in contact met Frank Montrée van Vroba Consultancy. We hebben een aantal standaard tools van Vroba Consultancy afgenomen en die werken heel prettig.

Kortere doorlooptijden

Toch hadden we het gevoel dat er nog wel meer verbeterd kon worden in onze processen, maar zelf zagen we niet helemaal hoe we daar invulling aan konden geven. Zo kwamen we een jaar of twee geleden met Frank in gesprek over het ontwerpproces van onze spiltrappen. Daar zitten best wat handelingen in die heel tijdsintensief zijn. Frank stelde toen voor om eens een tijdje bij te houden welke werkzaamheden we zoal uitvoerden en welke daarvan steeds terugkwamen. Met dat lijstje zijn Frank en zijn team aan de slag gegaan en daar is onze spiltrapconfigurator uitgekomen. Dat levert ons heel wat tijdsbesparing op als het gaat om tekenarbeid.

Repeterend werk automatiseren

We ontwerpen ook veel balustrades voor balkons en galerijen. Afgelopen zomer hebben we een tweede maatwerkoplossing door Vroba laten ontwikkelen: onze hekwerkconfigurator. In HiCAD zit wel een dergelijke configurator, maar die ervaren wij als te algemeen. Daar kunnen we met ons specifieke wensen eigenlijk niet mee uit de voeten. Ik ben met onze tekenaars en Frank en zijn team om tafel gaan zitten en daar is een configurator uitgekomen die helemaal naar onze wensen is ingericht. Deze oplossing is een paar weken geleden opgeleverd. Er valt nog iets te finetunen, maar we zijn al voor 80 procent operationeel. Die laatste 20 procent wordt de komende weken uitgewerkt. Hiermee hebben we weer een stuk repeterend werk geautomatiseerd en onze doorlooptijden verkort.

Dik tevreden

Soms weet je zelf niet goed hoe je je proces kunt verbeteren, maar door er met het team van Vroba over in gesprek te gaan, wordt het heel snel duidelijk waar de verbeterpunten zitten. Het feit dat ze bij Vroba Engineering zelf ook regelmatig trappen en hekwerken ontwerpen, maakt dat we dezelfde technische taal spreken en elkaar goed begrijpen. Zo vind je alle expertise onder één dak, en dat is heel prettig. En Frank is gewoon een heel fijne man om mee samen te werken. Ja, ik ben dik tevreden.

Meer weten?

Wil je ook met ons in gesprek om te ontdekken waar voor jouw organisatie de verbeterpunten zitten? Nieuwsgierig hoe we met onze aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in deze blog.

Frank Montrée

Ander nieuws