​​

Vroba Engineering en Consultancy, alle kennis onder één dak

Het is prachtig om samen met klanten engineeringwerk uit te mogen voeren, van definitief ontwerp tot aan de complete productiesets van complexe constructies. De specialisten van Vroba Engineering maken detailberekeningen, geven projectondersteuning en doen heel veel meer. Met name op het gebied van automatisering rondom CAD-systemen helpen we vanuit Vroba Consultancy onze klanten verder vooruit.

De juiste tools zorgen dat je kunt focussen

Engineering en consultancy horen wat ons betreft dan ook onder één dak. Doordat engineers zich vooral zouden moeten bezighouden met creatief ontwerpwerk is er in veel gevallen onvoldoende tijd om te onderzoeken waar engineeringprocessen te verbeteren zijn. De diverse projecten vragen immers al tijd genoeg. Onze uitdaging is het om klanten er bewust van te maken dat het ook anders kan, bijvoorbeeld slimmer en daarmee goedkoper.

Het voorkomen van verspillingen en onnodige handelingen

Vraag een gemiddelde engineeringafdeling, bijvoorbeeld bij een staalbouwer, maar eens wat de faalkosten bedragen. In veel gevallen komt er geen duidelijk antwoord. Wel leeft er vaak het gevoel dat het anders zou moeten, maar hoe precies dat blijft de moeilijk te beantwoorden vraag. Zo nemen we in teken- en ontwerpprocessen nog steeds veel dubbele handelingen waar. Gelijksoortige verbindingen worden dan telkens in een constructie opnieuw gemodelleerd. Vandaar dat onze consultancytak zich onder andere met slimme verbindingen bezighoudt. Zeker in het vak van engineering valt er nog veel te automatiseren, is onze ervaring.

Hulp bieden bij verandering op het gebied van engineering

Met onze jarenlange ervaring zijn we gewend om samen met engineeringafdelingen meters te maken. We zien echter ook dat voor echte verandering meer nodig is. Daarom gaat onze dienstverlening verder dan het leveren van projectondersteuning. Dat betekent bijvoorbeeld het programmeren van maatwerksoftware en het verzorgen van klantspecifieke trainingen. Allemaal het werk van ervaren consultants, engineers en projectmanagers die het vak van engineering naar een hoger niveau tillen.

Engineering en consultancy versterken elkaar

Engineering en consultancy zijn als yin en yang, het zijn twee krachten die elkaar aantrekken en versterken. Na de overname van Ingenieurs- en constructiebureau Vroba in 2014 hebben we hier de bakens verzet, want we zagen dat er nog veel te verbeteren was én is op het gebied van engineering. Veel repeterende handelingen worden nog altijd keer op keer opnieuw gedaan en daar is winst te behalen. In eerste instantie zijn we voor intern gebruik handelingen en processen gaan automatiseren rondom de door ons gebruikte CAD-systemen. Practice what you preach. Op die manier zijn we in staat sneller en accurater te werken. Deze efficiency verhogende oplossingen, die worden ontwikkeld door Vroba Consultancy, zijn tegenwoordig voor veel relaties de nieuwe standaard.

Frank Montrée

Ander nieuws