​​

Je gaat toch ook niet zelf stuken?

Vandaag de dag kan iedereen die een beetje digivaardig is, zelf stukken software ontwikkelen. De vraag is of je daar je tijd en energie in moet steken. Je gaat toch ook niet je eigen badkamer stuken?

Kind kan de was doen?

Zelf een muurtje stuken, het lijkt zo simpel. Je gooit wat gips tegen een muur en strijkt het vlak. Kind kan de was doen, zo lijkt het. Toch ligt het iets ingewikkelder dan dat. Eerst moet je alles stofvrij maken en een primer aanbrengen. Vervolgens moet je hoekprofielen waterpas op de hoeken van de muur zetten, en gips op de juiste manier aanmaken. Dat gips moet je aanbrengen en afwerken. Op het juiste moment moet je met een spackmes de muur gladtrekken en nog even natmaken met een schuurspons. Tenslotte moet je de muur afmessen. Geloof me, als je al niet heel snel bent afgehaakt vanwege de spierpijn, is het nog maar de vraag of je muur mooi strak is. Dan heb ik het nog niet eens gehad over mogelijk optrekkend vocht en andere zaken waar je niet op zit te wachten.

Klein foutje, groot gevolg

Hetzelfde geldt voor programmeren. Met de tools van vandaag de dag kunnen bedrijven zelf prima bepaalde standaardisaties of kleine parametrische zaken ontwikkelen. Maar weet je echt zeker dat je datamodel klopt en dat je alle relaties juist gelegd hebt? Klopt je algoritme wel en is daarmee het ontwerp dat op basis daarvan wordt gegenereerd juist? Als de zelf ontwikkelde software een foutje bevat, heeft dat consequenties voor de constructies die je neerzet. Zelfs als je wel een van je mensen opleidt tot programmeur, zoals Van der Lee Metaal dat bijvoorbeeld doet, is het verstandig de back-up van een gespecialiseerd partner te hebben, die je helpt alles up-to-date te houden, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en fouten te voorkomen.

Schoenmaker, blijf bij je leest

Net als stuken is software ontwikkelen een specialistisch vak. Of het nu om optrekkend vocht gaat of om een constructiefoutje, je zit er simpelweg niet op te wachten. Als iedereen zich focust op zijn of haar vakgebied, kom je uiteindelijk het verst.

Daag ons uit!

Wil je ook weten hoe je met een paar eenvoudige stappen slimmer kunt werken, zonder dat je zelf met softwareontwikkeling aan de slag moet? Daag ons dan eens uit. Wedden dat we met onze praktische aanpak jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op via 06 – 38 14 14 12 of mail naar frank@vroba.nl. Wil je eerst weten hoe we te werk gaan? Dat lees je in dit blog.

Ander nieuws