​​

Mercon

Mercon spart graag met specialisten van Vroba

Tankbouw is een van de vakgebieden waarin Mercon uitblinkt. “Maar we doen heel veel meer,” vertelt manager engineering Michel Lammens.

“Wij ontwerpen en fabriceren staalconstructies voor de petrochemische industrie, maar werken bijvoorbeeld ook aan grote infrastructurele projecten.” Michel geeft leiding aan een twintigtal engineers en hij geeft aan niets te moeten hebben van detacheringsbureaus die iedereen maar klakkeloos in de aanbieding gooien. “In onze sector moet al het werk voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen en dus willen we ook enkel kwalitatief goede mensen inzetten. Frank Montrée kent onze werkmethodiek en -procedures en weet precies welk profieltype bij ons past. We werken al jaren met Vroba en hebben zelfs in het verleden twee van hun mensen die we heel vaak en heel lang inhuurden uiteindelijk in goed overleg een vast dienstverband gegeven.”

Op de afdeling wordt met name gewerkt met AutoCAD en SCIA, soms met Tekla. “Met regelmaat doen we een beroep op Vroba - veelal voor tekenwerk in AutoCAD en soms ook voor rekenwerk - en zo kunnen we pieken op de afdeling flexibel opvangen.”

Michel Lammens
Manager Engineering Mercon BV