​​

Teken- en Adviesburo Gerard van Meerveld

Teken- en Adviesburo Gerard van Meerveld kiest voor Tekla ontwikkelexpertise van Vroba

In de regio is hij een gerespecteerd sparringpartner voor productiebedrijven in staal- en houtbouw, maar ook voor aannemers en agrariërs.

“Het gaat om meer dan ontwerpen, tekenen en rekenen,” verklaart Gerard van Meerveld van het gelijknamige teken- en adviesburo dat hij in 2000 startte. “Ik doe ook haalbaarheidsonderzoeken en begeleid vergunningsaanvragen. Heel breed, om mijn klanten compleet te kunnen ontzorgen.”

Teken- en Adviesburo Gerard van Meerveld maakt gebruik van moderne hard- en software. “Ik werk met Tekla Structures en AutoCAD. Als engineer heb je geen zin om twee keer hetzelfde te tekenen en dus streef je ernaar zaken te automatiseren. Het is redelijk simpel om zelf in Tekla gebruikerscomponenten te maken. Dat is handig voor hergebruik, maar dat is statisch op macroniveau. Om er interactieve, dynamische componenten van te maken waar waardes aan kunnen hangen mét een gebruiksvriendelijke user interface, dat is een vak apart. Ik ging te rade bij Construsoft, de leverancier van Tekla. Mijn accountmanager kent zijn klanten goed en koppelde mij dezelfde dag nog aan Vroba, dat ook met Tekla Structures werkt. Vroba Consultancy is een kennisclub met meerdere Tekla ontwikkelaars, dus ik had al snel door dat ik daar aan het juiste adres was. Ik ben er een keer langsgegaan om te kijken of er sprake was van een klik. Ik doe zaken op basis van gevoel en merkte direct dat we bij elkaar passen. In het kennismakingsgesprek met Frank Montrée en Eric Compen hebben we het helemaal niet gehad over prijzen of wat ook, alleen maar over wat ik wens en wat er allemaal mogelijk is.

Mijn relaties doen zaken met me omdat ik goed werk lever, maar ook omdat ik altijd mijn afspraken nakom. Natuurlijk hoort daar een goede prijs bij, maar ik wil niet per se de goedkoopste zijn. Dezelfde criteria hanteer ik bij het selecteren van een partner als Vroba en door die overlap qua ideeën en werkethos passen we zo goed bij elkaar. Medio 2017 hebben we de eerste kop koffie samen gedronken en een paar maanden later waren de eerste interactieve componenten - houtbouwverbindingen - klaar. Dat had sneller gekund, maar ik had geen haast en dus hebben we het zo ingepland dat het voor beide partijen het beste paste. Maar nu heb ik projecten waar ik het in toepas en dat bespaart me dus kostbare tijd. Vroba bewijst dat beperkte investeringen snel een grote rendementsverbetering op kunnen leveren.”