​​

SPT Offshore

SPT Offshore kiest voor Vroba vanwege Tekla-kennis

Bouwen op zee vereist een stabiele basis, SPT Offshore in Woerden - onderdeel van Volker Wessels - heeft een eigen engineeringafdeling met tien vaste medewerkers. Tijdens grote projecten wordt dat team uitgebreid met specialisten van buitenaf.

“Wij ontwerpen, bouwen en installeren funderingen en verankeringen - voor olie- en gasplatforms maar ook steeds vaker voor windturbines - die de meest extreme weersomstandigheden moeten kunnen trotseren. Voor een nieuw project hadden we behoefte aan Tekla Structures. Op ons verzoek heeft Construsoft ons in contact gebracht met enkele engineeringbureaus en uiteindelijk zijn wij uitgekomen bij Vroba vanwege de daar aanwezige kennis én de minstens zo belangrijke klik. We hebben bij Construsoft een basistraining gevolgd, maar Vroba heeft ons geholpen met de ingebruikname van de software. Ze hebben tot onze grote tevredenheid een stuk training on the job verzorgd en een stuk van het modelleerwerk uitgevoerd voor het eerste project.”

De samenwerking is gestart in oktober 2015. “En wat ons betreft blijft het niet bij deze eerste opdracht, want met de professionele Tekla-ondersteuning heeft Vroba hier duidelijk zijn visitekaartje afgegeven.”

Oene Jeljer Dijkstra
Engineering Manager SPT Offshore