​​

Onze standaard Smart Tools voor o.a. HiCAD

Slim investeren in standaard tools

Wij krijgen met grote regelmaat de vraag of wij bepaalde  arbeidsintensieve handelingen, welke veelvuldig terugkeren in het gebruik bij o.a. HiCAD en Tekla, kunnen automatiseren met slimme tools. 

Uiteindelijk dien een goede engineer repeterende handelingen te herkenen zodat deze geautomatiseerd kunnen worden.

"een goede engineer dient inventief te zijn"

Om het voor onze bestaande, en toekomstige, opdrachtgevers prijstechnisch aantrekkelijker te maken, hebben wij besloten om enkele van deze tools als standaard Vroba tools op de markt te brengen.

Interesse in een van deze tools neem dan snel contact met ons op. 
Mocht de door u gezochte Smart Tool er niet tussen staan, neem ook dan contact met ons op, wellicht kunnen wij deze specifiek voor uw situatie ontwikkelen, of toevoegen aan onze catalogus.

Spiltrap Configurator

Een spiltrap wordt veelal toegepast als vluchtroute in een bouwkundige situatie. Voor een dergelijk trap zijn een beperkt aantal variaties mogelijk en is veelal een beperkt budget beschikbaar vanuit de opdrachtgever.
Door dit beperkte budget dient een dergelijke trap zo efficient mogelijk geproduceerd te worden, iets wat voor het 3D uittekenen van een spiltrap vaak juist niet opgaat.  

Als de spriltrap eenmaal getekend is en op locatie wordt ingemeten, komt het veelvuldig voor dat verdiepingshoogtes in de praktijk net iets afwijken ten opzichte van de theorie. Tot voor kort mocht de tekenaar de trap dan gedeeltelijk, of helemaal opnieuw opzetten, een tijdrovende en dure klus.

Door gebruik te gaan maken van onze spiltrap configurator, behoort deze tijdrovende actie tot het verleden.
Het segment met de verkeerde verdiepingshoogte kan eenvoudige vervangen worden door een geconfigureerde spiltrap met de juiste verdiepingshoogte.

Bekijk video Vraag demo aan

Smart Printer voor HiCAD

Veel HiCAD gebruikers welke per sheet omgeving meerdere kaders plaatsen ondervinden vertraging doordat elk individueel kader geselecteerd dient te worden om deze te kunnen printen. 
Op veler verzoek hebben wij hiervoor een eenvoudige slimme print tool ontwikkeld, Smart Printer.
Door gebruik te maken van deze tool, kan de gebruiker kiezen om bijvoorbeeld alle kaders binnen de actieve sheet omgeving te printen. Andere optie is om alle kaders op alle sheets te printen.

De Smart Printer scant als het ware alle sheet omgevingen af op kaders en zal deze vervolgens allemaal printen naar PDF of opslaan als DWG.

Vraag demo aan

Smart-Connection

Lasergericht ontwerpen

Om de maatnauwkeurigheid te verhogen en de kans op verkeerde producten te verkleinen worden er in de maakindustrie steeds vaker producten ontworpen met zo veel mogelijk met pen- gat verbindingen.

De voordelen van lasergericht ontwerpen vanuit plaat en koker zijn de vrije ontwerpmogelijkheden, verhogen van maatnauwkeurigheid en het vereenvoudigen van het productieproces t.b.v het samenstellen. Dit alles zal erin resulteren dat u als klant een perfect afgewerkt product krijgt tegen een zo gunstig mogelijke prijs! 

Het nadeel dit ontwerpproces is dat uw engineers meer tijd nodig hebben om deze pen- gat verbindingen te modelleren. Om dit negatief effect weg te nemen, eb tevens te zorgen voor uniforme verbindingen, hebben Smart-Connection ontwikkeld. 

Door gebruikt te gaan maken van Smart-Connection kunt u per direct gebruik maken van een groot aantal standaard verbindingen.  Staat de door u gewenste verbinding er niet tussen, geen probleem, deze ontwikkelen wij graag klant specifiek voor u.

Bekijk video Vraag demo aan