​​

Smart Tools voor o.a. HiCAD, Inventor en Tekla

Slim investeren in Smart Tools

Wij krijgen met grote regelmaat de vraag of wij bepaalde arbeidsintensieve handelingen, welke veelvuldig terugkeren in het gebruik bij o.a. HiCAD, AutoCAD en Tekla, kunnen automatiseren met slimme tools. 

Uiteindelijk dient een goede engineer repeterende handelingen te herkennen zodat deze geautomatiseerd kunnen worden.

"Work Smarter, Not Harder"

Zie onderstaande voorbeelden om u een indruk te geven van de mogelijkheden. Wij realiseren ons dat geen enkel bedrijf hetzelfde is en dat de wensen per product of werkwijze anders zijn. Neem contact met ons op om hierover van gedachten te wisselen, zodat wij ook u van de gewenste tools kunnen voorzien.

Spiltrap Configurator

Een spiltrap wordt veelal toegepast als vluchtroute in een bouwkundige situatie. Voor een dergelijke trap zijn een aantal variaties mogelijk en is veelal een beperkt budget beschikbaar vanuit de opdrachtgever.
Door dit beperkte budget dient een dergelijke trap zo efficiënt mogelijk geproduceerd te worden, iets wat voor het 3D uittekenen van een spiltrap vaak juist niet opgaat.  

Als de spiltrap eenmaal getekend is en op locatie wordt ingemeten, komt het veelvuldig voor dat verdiepingshoogtes in de praktijk net iets afwijken van de theorie. Tot voor kort mocht de tekenaar de trap dan gedeeltelijk, of helemaal opnieuw, opzetten.

Door gebruik te gaan maken van onze Spiltrap Configurator, behoort deze tijdrovende en kostbare actie tot het verleden.
Het segment met de verkeerde verdiepingshoogte kan eenvoudig vervangen worden door een geconfigureerde spiltrap met de juiste verdiepingshoogte.

Bekijk video Vraag demo aan

Smart Printer voor HiCAD

Veel HiCAD gebruikers welke per sheet omgeving meerdere kaders plaatsen, ondervinden vertraging doordat elk individueel kader geselecteerd dient te worden om deze te kunnen printen. 
Op veler verzoek hebben wij hiervoor Smart Printer ontwikkeld. Door gebruik te maken van deze eenvoudige, slimme print tool kan de gebruiker kiezen om bijvoorbeeld alle kaders binnen de actieve sheet omgeving te printen. Ook is het mogelijk om alle kaders op alle sheets te printen.

Smart Printer scant als het ware alle sheet omgevingen af op kaders en zal deze vervolgens allemaal printen naar PDF of opslaan als DWG.

Ook meer tijd besteden aan enginenering in plaats van printen, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 

Vraag demo aan

Lasergericht ontwerpen met Smart-Connections

Lasergericht ontwerpen, niet meer weg te denken in de huidige manier van slim produceren!!

Om de maatnauwkeurigheid te verhogen, de kans op verkeerde producten te verkleinen en daarmee de faalkosten significant te verlagen, worden er in de maakindustrie steeds vaker producten ontworpen met zo veel mogelijke pen- en gatverbindingen, oftewel lasergericht ontwerpen.

De voordelen van lasergericht ontwerpen vanuit sheetmetal, buizen en kokers zijn de vrije ontwerpmogelijkheden, het verhogen van de maatnauwkeurigheid en het vereenvoudigen van het productieproces t.b.v. het samenstellen. Dit alles zal erin resulteren dat u als klant een perfect afgewerkt product krijgt tegen een zo gunstig mogelijke prijs! 

Het nadeel van dit ontwerpproces is dat uw engineers meer tijd nodig hebben om deze pen- en gatverbindingen te modelleren in uw 3D CAD-model. Om dit negatieve effect weg te nemen en tevens te zorgen voor uniforme verbindingen, hebben wij Smart-Connection ontwikkeld voor zowel HiCAD als Autodesk Inventor.

Door gebruik te gaan maken van onze uitgebreide kennis op het gebied van lasergericht ontwerpen kunnen wij de door u gewenste verbinding klantspecifiek voor u ontwikkelen. Wij ontwikkelen onze Smart Tools altijd volgens het KISS-principe (keep it smart & Simple) waardoor het gebruiksgemak van deze Smart Tools erg hoog is.

Bekijk video Vraag demo aan