​​

Kersten Europe

Kersten Europe is zeer te spreken over HiCAD-expertise van Vroba

Kersten Europe is gespecialiseerd in de buigtechnologie. Op vier productielocaties wereldwijd worden platen en profielen in staal, RVS en aluminium gebogen en mechanisch bewerkt. De Nederlandse hoofdvestiging in Wanssum heeft een eigen engineering- en productieafdeling.
In 2008 stapte Kersten over van standaard AutoCAD naar HiCAD vanwege de 3D-mogelijkheden. “Sindsdien weten we Eric Compen als HiCAD-specialist te vinden en hij bleef in beeld toen hij in 2015 de overstap naar Vroba maakte. Eric is heel klantgericht en denkt altijd in oplossingen.”

De OPUS Dubai is een kubusvormig gebouw met een kenmerkende open ruimte. “Het ‘gat’ is bekleed met honderden unieke 2D en 3D gebogen glaspanelen. Wij hebben hier het stalen frame voor uitgewerkt, uitgetekend en gefabriceerd. Enorm veel vrije vormvlakken waarvoor we maar liefst 4000 verschillende raamprofielen moesten maken en dus ook evenzoveel werktekeningen moesten fabriceren. Dat is secuur, maar saai werk voor een engineeringafdeling omdat er heel veel repeterend werk in zit. Dat was voor ons reden om Vroba Consultancy in te schakelen en zij hebben een handige tool ontwikkeld waarmee we bepaalde handelingen konden automatiseren. Elke klik minder scheelt tijd en geld en maakt het werk bovendien een stuk plezieriger.”

Marc Wijnhoven
Werkvoorbereider/Projectleider Kersten Europe